Концесионерът на Северния плаж в Бургас Ваклин Стойновски наложи строги санкции на спасител на плажа.

Сигналът е подаден вчера около обяд от посетителка на плажа, която се оплакала, че в района на 9 пост спасителят ругае и удря летовник.

Стойновски е наредил на управителя на плажа да бъде проведено вътрешнофирмено разследване.

Установено е, че спасителят на 9 пост е превишил правата си и наистина е предизвикал скандал с летовник, който е отказал да изпълнява разпорежданията при червен флаг, сигнализиращ за мъртво вълнение.

В инцидента се е включила и съпругата на летовника пред много свидетели.

Нито за момент не съм толерирал подобни прояви на мои служители или представители на фирми, с които имаме партньорски отношения. Поднасям извиненията си като концесионер на плаж Бургас Север за този инцидент.

Не оправдавам по никакъв начин постъпката на този спасител, категоричен бе Стойновски. Той вече се е извинил лично на летовничката и я е уверил, че това е единичен случай.

Междувременно до медиите бе разпространено съобщение, че спасителите на Централния плаж ще протестират утре, 30 август. Те искат от стопанина на ивицата Мариана Щерева да им повиши заплатите от 700 на 1500 лв.

В съобщението се припомня, че спасителите са отказали да подпишат договор, който определя срока на изплащането и размера на възнаграждението им.

Не се изключва и вариантът това да е скрит ход на някой от противниците на Щерева, която вече официално заяви своята кандидатура за кмет на Созопол, се казва в съобщението. Самата Щерева не бе открита за коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase