Двама братя-близнаци от Хасково са заподозрени в убийството на баща им. С прокурорско постановление в ареста за 72 часа са задържани 31-годишните Георги и Йонко Илчеви. Това съобщи окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев на съвместна пресконференция с директора на областната дирекция на полицията комисар Ангел Ангелов и началника на служба "Полиция" комисар Ангел Цанков.

Срещу двамата братя е повдигнато обвинение за убийството на Радослав Илчев /51 г./, извършено по особено жесток и мъчителен за него начин. Трупът на жертвата беше открит на 29 май в микроязовир край Хасково със завързани на гърба ръце и с привързана към шията тежест.

Задържаните са синове от първия брак на Радослав Илчев. Според комисар Ангел Ангелов, вероятните мотиви за извършеното убийство са междуличностни конфликти, които са се натрупвали и изостряли с времето.

Това е първото убийство в Хасковска област, което се разследва от органите на МВР по правилата на новия наказателно-процесуален кодекс, подчерта Иван Ванчев.

Днес Окръжният съд в Хасково трябва да се произнесе по искането на прокуратурата за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на близнаците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase