Снимка: Lap.bg

Колумбийският нападател Себастиан Вия вече е футболист на Лудогорец, съобщи Actualno.com, като публикува и снимка на новото попълнение със зелената фланелка.

Досегашният тим на играча Берое и Лудогорец все още не са обявили сделката, но се очаква тя да бъде официално представена съвсем скоро. 27-годишният бивш футболист на Бока Хуниорс премина медицински прегледи и е готов за следващата стъпка в кариерата си. Той избра да остане във футболното първенство на България, въпреки че имаше изгодни оферти от множество чуждестранни клубове.

Специализираният портал Transfermarkt оценява Себастиан Вия на 3 милиона евро. Не е ясно обаче каква сума са платили от Лудогорец, за да се сдобият с нападателя на Берое. По-рано собственикът на заралии Ернан Банато обяви, че няма български клуб, който да може да си позволи финансово Себастиан Вия. Изглежда, че Лудогорец е извадил достатъчно солидна оферта, за да го привлече.

Същевременно "орлите" очакват да реализират рекорден изходящ трансфер с Якуб Пьотровски, чиято цена се очаква да скочи още повече след участието му на Евро 2024 с отбора на Полша. Привличането на Вия на практика е първи входящ трансфер за Лудогорец за това лято.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase