Снимка: БГНЕС

Арсенал продължава да мечтае за титлата във Висшата лига на Англия, след като тресна с 3:0 Борнемут на своя "Емиратс" в среща от 36-ия кръг. Хората на Микел Артета показаха характер, доминираха на терена и съвсем заслужено спечелиха срещу "черешките", пишат от Gol.bg

Успехът, който съхрани шансовете на артилеристите да триумфират като шампиони, донесоха Букайо Сака, Леандро Тросар и Деклан Райс. Първият откри резултата от дузпа в 45-ата минута, белгийският национал реализира в 70-ата минута, а в 7-ата минута от добавеното  време Райс фиксира крайното 3:0.

Домакините пропиляха още няколко изгодни положения, за да направят победата си още по-изразителна. Борнемут също на няколко пъти показа зъби в предни позиции и на свой ред изпусна добри възможности пред вратата на Давид Рая.

"Черешките" все пак пратиха веднъж топката в мрежата на "топчиите", но ВАР отмени попадението на Антоан Семеньо в 73-ата минута. Причината то да не бъде признато се оказа нарушение на Доминик Соланке срещу Давид Рая . В 86 –ата минута гол и за Арсенал не бе признат. Габриел Магаляеш заби много красиво топката в мрежата на Травърс, но се оказа, че е бил в засада.

Така Арсенал е на върха в класирането с 83 точки, но е с два мача повече от Манчестър Сити, който е със 79. По-късно днес „гражданите“ приемат Уулвърхямптън. Борнемут е 10-ти с 48 пункта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase