Снимка БГНЕС

Тотална разпродажба предстои в английския гранд Манчестър Юнайтед, който е склонен да се раздели с почти всички футболисти от сегашния отбор, твърди британският вестник "Телеграф".

Ръководството на "червените дяволи" готви сериозна чистка през идното лято, като само трима играчи са непродаваеми - това са Коби Майно, Алехандро Гарначо и Расмус Хойлунд. Именно те ще са в основата на бъдещия тим на 20-кратния шампион на Англия. Покрай тях ще се гради нов състав, който да бъде конкурентен на лидерите във Висшата лига.

Манчестър Юнайтед ще трябва да продаде голяма част от играчите си, тъй като няма да участва в Шампионска лига през следващия сезон. "Дяволите" трябва да спазят финансовия феърплей, след като в последните три години похарчиха 650 милионо евро за трансфери. Тези харчове обаче не доведоха до очакваните резултати.

От "Олд Трафорд" със сигурност ще си тръгнат Рафаел Варан и Антони Марсиал, чиито контракти изтичат и няма да бъдат подновени. В отбора няма да се върне и Брендън Уилямс, който бе преотстъпен на Испуич. Търсят се купувачи и на Мейсън Грийнууд, Джейдън Санчо, Антони, Маркъс Рашфорд и Каземиро.

Не е ясно и бъдещето на наставника Ерик тен Хаг, като изглежда все по-вероятно той да освободи треньорския пост. Нидерландецът обаче заяви, че няма никакви съмнения, че ще води Юнайтед през новия сезон. И дори посочи задължителните трансферни цели пред отбора.

Още футболни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase