Снимка БГНЕС

Арсенал изигра изумителен двубой срещу Челси на “Емиратс” и прегази градския си съперник с 5:0 в отложен мач от 29-ия кръг на Висшата лига. По този начин тимът на Микел Артета дръпна на върха с три точки пред Ливърпул и на четири пред Манчестър Сити, които играят своите двубои в сряда и четвъртък. Шампионите обаче са със среща по-малко.

Изразителният успех увеличи още повече предимството на “топчиите” в головата разлика пред останалите претенденти за титлата, като това е първото нещо, което се гледа при евентуално равенство в точките.

Както и срещу Уулвърхамптън няколко дни по-рано, Леандро Тросар даде аванс на Арсенал. Този път той го стори още в 4-тата минута. И макар положенията пред вратата на Челси да се редяха едно след друго, головата вихрушка стана факт след почивката. Тогава Бен Уайт (52’,70’) и Кай Хавертц (57’,65’) забиха по две попадения, с което оформиха унизителния за “сините” резултат.

Към тези пет попадения можеше да има още няколко, но германецът направи два сериозни пропуска, а общо Арсенал завърши с 27 удара. Това е седмият случай от началото на кампанията, в който тимът в червени екипи реализира поне по пет гола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase