Снимка БГНЕС

Александър Везенков получи почти 11 минути игра, но неговият Сакраменто Кингс допусна четвъртото си поражение в последните пет мача.

Кралете паднаха със 125:135 от Ню Орлиънс Пеликанс у дома, като продължават с колебливата форма в заключителната и най-важна част от редовния сезон в НБА.

Българската звезда Везенков не изигра възможно най-силния си мач и все още търси своя ритъм след травмата, заради която трябваше да пропусне над 20 мача на своя тим.

Везенков се отчете с 5 точки и две борби, като българинът успя да реализира само една от четирите си стрелби от тройката, а именно този компонент бе най-силното му оръжие. Везенков се появи в игра в средата на първата четвърт, която бе и най-слабата за Сакраменто в мача, като Кралете я загубиха с 23:34.

Кралете спечелиха втората четвърт в двубоя с 35:30. Везенков отново получи игрови минути, а на полувремето разликата бе шест точки в полза на Пеликанс при резултат 64:58. Но това бяха и най-добрите моменти за Сакраменто в мача. Гостите от Ню Орлиънс спечелиха и тетата част, в която Везенков не се появи в игра, стохи го и в четвъртата, за да стигнат до петия си пореден успех с резултат от 135:123.

Така два кръга преди края на редовната част от сезона в НБА, Сакраменто Кингс загуби своите шансове да достигне директно до плейофите, където ще се класират първите шест отбора от двете конференции.

Кралете са на осмото място в Западната конференция, което им гарантира място в така наречения "плей-ин", с който отборите между седмо и десето място ще се борят за последните две квоти в плейофите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase