СНИМКА БГНЕС

Големият фаворит за титлата в Лига Европа – Ливърпул, допусна шокираща загуба у дома от Аталанта с 0:3.

Два гола за тима от Бергамо вкара италианският национал Джанлука Скамака за успеха на италианците, който до голяма степен може да реши изхода от мача преди реванша. Един добави Марио Пашалич. През 2020 Аталанта победи Ливърпул с 2:0 на „Анфийлд“ в мач от групите на Шампионската лига, който се игра пред празни трибуни заради пандемията от КОВИД-19.

Рома взе преднина пред Милан в чисто италианския сблъсък, като се наложи на „Сан Сиро“ с 1:0. Победното попадение вкара Джанлука Манчини още в 17-ата минута. В Рим след седмица „росонерите“ все пак не са обречени, след като победиха Рома и в двата мача за първенство.

Байер Леверкузен продължава фантастичната си серия през сезона, като остава непобеден. Отборът на Шаби Алонсо отново трябваше да чака до самия край на мача срещу носителя на титлата в Лигата на конференциите Уест Хям от миналото лято, но се наложи с 2:0.

Бенфика и Олимпик Марсилия също оставиха интригата за реванша, след като „орлите“ спечелиха първия двубой в Лисабон с 2:1. Малко преди началото на мача преговорите между двата клуба и полицията в Португалия и Франция приключиха успешно и бе решено да има гостуваща агитка и в двата мача.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase