Снимка: SENSHI

Пролетното издание на елитната бойната галавечер SENSHI 21 ще разтърси Варна на 20 април 2024 г.от 18:00 ч. в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта, където публиката ще се наслади на 14 зрелищни двубоя на 28 реномирани бойни звезди от 17 държави.

SENSHI 21 е арената, на която българските шампиони показват най-доброто от себе си, израстват професионално, стремят се към победата на всяка цена и носят безценни емоции на всички почитатели на бойните спортове у нас.

Руси Минев е дебютант за професионалната бойна галавечер SENSHI.Той е шесткратен шампион на България по ММА и няма загуба в среща на национално ниво. Минев печели бронзов медал от световно първенство в Манама, Бахрейн през 2018 г. и бронзов медал от европейско първенство в Рим, Италия през 2019 г. Той печели престижния турнир за професионалисти “Армагедон" в международната верига FNC. Минев печели призови места на граплинг турнирите International SofiaOpen и ADCC. До момента Руси Минев има три победи и една загуба в професионалната сиММА кариера.

Михаил Велчовские четирикратен шампион по кикбокс на България, с много професионални победи и три участия на ринга на SENSHI, носител на специалната награда „Боен дух“ от SENSHI 16 при дебюта си на арената през май 2023 г. Велчовски има две победи от двубоите си на ринга на SENSHI през миналата година.

Атанас Божиловесред легендите на спортната верига с осемнадесет победи на ринга на SENSHI от своите 19 участия до момента. Той е актуалният носител на европейската титла на SENSHI в категория до 75 кг., която завоюва на SENSHI 17 миналата годинаи е истински пример за младите бойци. Божилов е световен шампион на KGP 2018 и WAKO PRO 2017 и 2019.

Владимир Вълев – Питбула  ще сложи край на славната си кариера на професионален боецс бенефисен мач на SENSHI 21. Професионалния му път на Вълев стартира от 1996 г., а до момента има над 300 мача на аматьорско и професионално ниво, като при професионалистите има само 5 поражения в 54 срещи. Владимир Вълев - Питбула е многократен световен, европейски, балкански и републикански шампион. Сред отличията му на бойната сцена личат титлата на WAKO от 2013 г., шампионският пояс на WAKO PRO от 2016 г., признанието за Боец №1 в света в K-1 за 2013 г. и световната титла по тай-бокс от 2013 г. През 2016 г. става първият българин световен шампион по кикбокс за професионалисти.

Неговият първи мач символично също е бил в Двореца на културата и спорта в родния му град Варна, а на 20 април 2024 г. публиката в голямата зала ще го аплодира за последен път като професионален състезател.

Арената на SENSHI 21 ще бъде свидетел на незабравими битки, затова не пропускайте да се включите в пролетното издание на бойната галавечер. Все още имаостанали билети за престижния боен спектакълSENSHI 21, коитоможе да вземете от мрежата на Eventim.bg.

21-о издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“,MAX Sport, „България Еър”, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase