Снимка БГНЕС

Националът Преслав Боруков ще продължи кариерата си в Португалия. 23-годишният нападател бе продаден от Арда Кърджали на втородивизионния португалския Маритимо, предава Фокус.

Сделката е на стойност 200 000 евро, а договорът е за две години и половина с опция за удължаване в полза на клуба. Отделно от това, ако Маритимо препродаде Боруков, кърджалийци ще вземат 10 процента от следващата сделка.

Това е второ излизане зад граница за Боруков, след като няколко месеца игра за унгарския Залаегерсег. Нападателят изкара четири години в школата на един от най-старите клубове в Англия Шефилд Уензди.

Боруков, който в 20 мача за Арда през есента вкара 6 гола и направи 3 асистенции, лети днес за остров Мадейра.

В националния тим на страната нападателят дебютира миналата есен благодарение на сърбина Младен Кърстаич, който му гласува доверие и той се отплати с гол срещу Черна гора (1:2).

Пред трансфер в руския Ростов е друг играч на Арда – централния бранител Умар Сако.

Крилото Станислав Иванов имаше оферта от Република Корея, която обаче отказа, тъй като скоро стана баща и иска да бъде при семейството си.

Полузащитникът Станислав Дюлгеров също може да напусне клуба, като за него има интерес от гръцката Втора лига, откъдето дойде в Кърджали. Тимът на Ханя обаче го иска без пари, тъй като в Арда така или иначе през есента не разчитаха на него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase