Снимка: БГНЕС/ЕРА

Една специална ракета от кариерата на световния №1 Новак Джокович бе продадена на търг за рекодна сума. Става въпрос за ракета от 2016-а, с която Ноле за първи път спечели "Ролан Гарос", а с това събра в колекцията си всички турнири от Шлема.

Именно с тази ракета Ноле победи Анди Мъри в онзи финал с 3:1 сета, а по този начин спечели и четвърти пореден турнир в Шлема, събирайки цялата колекция в рамките на година, но в два различни сезона, пише dir.bg. Радостният миг от спечелването и на "Ролан Гарос" накара Ноле да захвърли ракетата си в трибуните, като тя бе уловена от щастлива фенка на име Аби. Седем години по-късно тя реши да пусне ракетата на аукцион с начална цена от 10 000 долара, като 23 човека се включиха в наддаването.

В крайна сметка всичко приключи с финална оферта от 107 482 щатски долара, което постави рекод за най-скъп тенис артикул, продаван някога в историята.

Самата Аби сподели, че парите не са били основната цел на продажбата, а просто не е искала такъв специален тенис сувенир да седи затворен в нейния килер. Сега тя се надява новият притежател да я постави на далеч по-видно място, където феновете ще могат да се насладят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase