Снимка: БГНЕС/ЕРА

Баскетболна Сърбия тръгна тежко, но набра скорост и стигна до финала на Световното първенство във Филипините, Япония и Индонезия. Съседите изиграха пореден голям мач и победиха Канада в полуфиналите с 95:86.

Така Сърбия се класира за втория си финал като самостоятелна държава, след като през 2014 загуби мача за титлата от САЩ. Сега е много вероятно именно американците отново да са съперник за трофея. Те излизат по-късно срещу отбора на Германия.

Днес тимът на Пешич беше в ролята на аутсайдер, но отказа силния канадски отбор с мощна игра в нападение, като вкара 52 точки в рамките на първото полувреме. След него водеше с 13.

Канадците опитаха да отвърнат във втората част, но постепенно невъзможността да го направят ги изенрви и Сърбия продължи да вкарва по много. "Кленовите листа" успяха да съкратят едва четири точки от пасива си.

Най-резултатен за победителите бе звездата Богдан Богданович с 23 точки, а Огнен Добрич и Никола Милутинов добавиха по 16. За северноамериканците Джей Ар Барет завърши с 23, а Дилън Брукс добави 16.

Отборът на Светислав Пешич преди това победи убедително Литва на четвъртфиналите. Канадците ще играят за първи път в мача за бронзовите медали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase