Снимка: Lap.bg

Левски ще има повече фенове от ЦСКА на финала за Купата на България. Битката за трофея е на 15 май, неделя, от 17:00 часа на националния стадион "Васил Левски".

Както е известно, феновете на "армейците" ще бъдат настанени в секторите "А" и "Г". За тях бяха отредени 16 910 бройки.

Левскарите обаче ще са доста повече (18 090). Причината се крие в по-големия капацитет на сектор "В" от този на сектор "А", посочва "Тема спорт".

Именно и заради това от Професионалната футболна лига, която е организатор на двубоя, не съобщиха точната бройка на талоните за трибуните, където ще бъдат настанени привържениците на "сините". На "Васил Левски" ще има около 35 хиляди души. Това е максималният допустим капацитет за този двубой заради буферните зони, които задължително ще има между феновете на двата отбора, за да се предотвратят сблъсъци.

Билетите за сблъсъка, който е чакан с огромен интерес, бяха разграбени само за няколко часа. По-активни бяха феновете на сините, които дори успяха да купят талони за сектор "А", който е отреден за привърженици на съперника.

В момента се продават само единични бройки за централната трибуна на касите на "Българска армия", като част от тях са за притежатели на абонаментни карти на "червените".

Всички новини за финала за Купата на България четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase