Снимка: БГНЕС

Ливърпул победи с 3:1 Бенфика в първи ¼-финален мач в Шампионската лига, проведен на стадион „Луш“ в Лисабон. Хората на Юрген Клоп взеха комфортен аванс преди реванша на „Анфилд“ на 13 април и вече гледат уверено към полуфиналите.

„Мърсисайдци“ обаче трепериха до последно, след като сами вкараха вълка в кошарата. Те поведоха с 2:0 през първото полувреме след голове на Ибрахима Конате и Садио Мане. След почивката Конате се превърна от герой в грешник, след като негов брутален гаф позволи звездата на Бенфика Дарвин Нунес да отбележи за 1:2. До края домакините натискаха, но Ливърпул се възползва от грешка в отбраната и Луис Диас уби ентусиазма им, вкарвайки за 1:3 в заключителните акорди .

Като цяло двата отбора си поделиха по едно полувреме. През първата част Ливърпул доминираше и пропусна шансове да вкара още голове, като вратарят Влаходимос попречи това да се случи. След антракта "лисабонските орли" се окрилиха, а голът след грешката на Конате ги вдъхнови допълнително, но те не успяха да се докопат поне до равенството. През втората част явно гостите излязоха и по-успокоени на терена и решиха да съхранят част от силите за неделния сблъсък за първото място във Висшата лига срещу Манчестър Сити.

Подробности за мача четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase