Снимка: БГНЕС
Около 40% от състезанията на летните олимпийски игри в Токио може да се проведат без зрители, ако организаторите решат допълнително да намалят ограничението за посещаемост на спортни съоръжения. Това съобщи ТАСС по информация на агенция „Киодо“.
 
Заетостта на стадионите беше намалена от 10 на 5 хиляди и според организаторите е основен вариант. В този случай всички събития, за които са продадени над 5 хиляди билета, както и тези, насрочени за 21:00, ще се провеждат без зрители.
 
Промяната ще важи за мачове по футбол, бейзбол, баскетбол, състезания по лека атлетика, както и церемониите по откриване и закриване на олимпийските игри.
 
Следващата седмица организаторите на Олимпийските игри ще проведат онлайн среща от пет страни, с които ще обсъдят въпроси, свързани с допустимия брой зрители на стадионите. Ръководителят на организационния комитет на "Токио 2020" Сейко Хасимото заяви на пресконференция в петък, че организаторите са готови за възможността за провеждане на състезания без зрители. Подобно мнение изрази и губернаторът на Токио Юрико Койке.
 
Олимпиадата в Токио трябваше да се проведе от 24 юли до 9 август 2020 г. Поради пандемията състезанията бяха отложени за една година. Сега те ще се проведат от 23 юли до 8 август. 
 
На 20 март организаторите най-накрая решиха да проведат Олимпийските игри без чуждестранни фенове. На 21 юни беше определен лимит от 10 хиляди за допускане на местни зрители. човек, в същото време степента на заетост на спортните съоръжения по време на състезанието не трябва да надвишава 50%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase