Снимка: архив Булфото

Световният №1 в бокса в тежка категория Антъни Джошуа се готви за сблъсък с Кубрат Пулев. Британецът потвърди, че следващият му съперник ще е българинът.

Кубрат е задължителен претендент на Международната боксова федерация (IBF), като мачът със сигурност ще се проведе през есента. Предстои да бъдат определени точната дата и мястото на сблъсъка.

Още по темата

Британецът трябваше да даде реванш на легендата Владимир Кличко, но Стоманения чук предпочете да прекрати кариерата си. Така Джошуа, който има 19 победи с нокаут от 19 двубоя, е длъжен да защитава титлите си във версиите IBF и WBA срещу Кобрата и Луис Ортис, пише gol.bg.

От WBA настояват шампионът първо да се бие с кубинеца, или в противен случай ще му отнемат пояса. Казусът с Пулев е идентичен, което означава, че в лагера на Джошуа трябва да действат бързо.

"За жалост Кличко прекрати кариерата си, въпреки че очаквах с нетърпение реванша с него. Сега трябва да се насоча към задължителните претенденти. От около една година сме се разбрали с Пулев, докато с Луис Ортис сме говорили от около два месеца", заяви британецът пред Sky Sports.

"С Пулев уговорката е, че той ще е следващият ми опонент, ако няма реванш с Кличко. Чак след него може да преговаряме с Ортис, ще се бия и с двамата претенденти. Ако някой е толкова нетърпелив, че не иска да чака за двубой срещу мен, няма проблеми, нека ми отнемат пояс, щом такива са правилата", добави Джошуа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase