Снимка: архив, Булфото

Новият старши треньор на Лудогорец Димитър Димитров-Херо планира да направи 4 промени в състава в сравнение с двубоите с Апоел Беер Шева от третия квалификационен кръг за Шампионската лига. В мачовете с израелците предшественика му на поста Георги Дерменджиев заложи на едни и същи 11.

Две от рокадите на Херо ще са принудителни. Първата е свързана с наказанието на Марселиньо, който бе изгонен в реванша с Апоел. Бразилецът бе санкциониран за 3 мача. Вместо него, зад централния нападател Клаудиу Кешерю ще действа Густаво Кампаняро, който започна на тази позиция срещу Верея. Втората принудителна променя е свързана с продажбата на Джонатан Кафу в Бордо. Неговото място по дясното крило ще заеме Върджил Мисиджан.Другата опция - Джоди Лукоки е контузен и едва ли ще попадне в групата.

За третата промяна в центъра на отбраната до Козмин Моци ще започне Георги Терзиев, вместо Игор Пластун, информира "Тема Спорт". Причината е, че Димитър Димитров познава отлично качествата на българския бранител от времето, когато го наложи в Черноморец Бургас. От там той премина при разградчани за сериозна трансферна сума.

На десния бек ще е Сисиньо, вместо Лукас Саша, който бе титуляр в срещите с израелците. Сисиньо е напълно възстановен от контузията си и игра в последните три мача - с Витоша Б и Верея за първенство, и двубоя за Суперкупата с Ботев Пд в Бургас.

Стар познайник на Херо пък ще е титуляр за Судува утре. Става въпрос за босненския централен защитник Семир Керла. 190-сантиметровия бранител има зад гърба си един сезон при Димитров в Иртиш. През 2016/17 Керла записва 24 мача, в които вкарва 3 гола и е бил един стълбовете в състава на тима от Павлодар.

Още един работил с Херо може да вземе участие в мачовете с Лудогорец. Това е най-новото попълнение на Судува французина Жереми Манзоро. През 2013/14 в Черноморец Бургас при Димитров халфът записва 30 срещи с 3 попадения.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase