Снимка: "168 часа"

12-годишният Гого Димитров, който в момента е начело в първенството на Острова в “Мини Х30”, от седмица е ухажван от автомобилен скаут от Италия, пристигнал на пистата “Ким Болтън”, за да наблюдава специално ездата на българчето. Това е третият старт от втория сезон на хлапето в надпреварата за 2017 г., пише в. "168 часа".

“За съжаление Гого завърши 6-ти", с видимо голяма доза разочарование обяснява баща му Георги. 

"Иначе скаутът, който е шотландец и живее в Италия  Калъм Макгрегър, се появи в края на състезанието и имахме неофициален разговор”, допълни той.

Така класиралият се шести в края на миналата година в по-ниския клас български състезател се оказва едновременно в полезрението на трима топ мениджъри от спорта.

“Да, но ние виждаме у Джорджи нещо, което другите не могат да видят”, обяснява Макгрегър от екипа на “Енерджи картс”, известен с това, че менажира от ранна възраст деца, които после насочва към автомобилния спорт. Така 14-годишното българче, което е топпилотът на "Фюжън Моторспорт”, селектиран лично от боса му Дан Хейзълууд, е и в мениджмънта на един от най-известните британски пистови състезатели - Анди Приалу.

“Доста комплицирана ситуация, защото за Хейзълууд той е важен състезател в отбора, Приалу го смята за свой фаворит, а сега и предложението от “Енерджи”, обяснява бащата. Понеже спортната кариера на Гого е на преден план, Георги Димитров- старши не само не споменава за сериозните промени – личен бизнес, дома в Лондон, училище, които биха настъпили, но дори и не ги мисли, ако трябва да се предпочете слънчева Италия и “Енерджи”.

През трите години в този спорт на пистите Георги Димитров-старши е всичко за своя син. Той е мениджър, той е и механик, той е дори и масажистът, кой да разпусне стегнатото от ездата тялото на детето си.

Както става в такива случаи, Гого няма представа какво е картинг състезанието до момента, в който на почивка в Корфу не сяда за кратко в един атракцион. След това, както е с повечето деца, заразата на скоростта и бензина става нелечима.

„Трябваше да чета много, часове прекарвах пред компютъра, за да се уча как да работя с машината на Гого - обяснява бащата. – Ние сме единствените в шампионата, които разчитаме само на себе си”

Това става скоро след като фамилията се мести на Острова и купуват първия карт на детето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase