Снимка: Булфото, архив

Има получен сигнал чрез БФС от УЕФА, който касае предположение за уредена футболна среща в Първа професионална лига по футбол. Става въпрос за срещата между отборите на Монтана и Славия, която се състоя на 15 април, обяви на брифинг главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

"Започната е проверка за престъпление срещу спорта", обясни той. По думите му към този момент са извършени съответните действия за събиране на доказателства по случая.

"Това, което можем да кажем към момента е, че по време на футболната среща и след нея има данни, че са възникнали нарушения на обществения ред, но не касаят съответния сигнал", посочи Маринов и допълни, че проверката продължава.

"Сигналът касае това, че резултатът от срещата е бил предварително известен и уреден, което е дало възможност някои лица да се възползват при залаганията за срещата. Не мога да дам конкретика дали са участвали футболисти или треньори", коментира ст. комисар Маринов и уточни, че всички, които имат отношение по случая ще бъдат разпитани на различен етап от проверката.

Новият главен секретар на МВР посочи, че проверката изисква сериозен ресурс, "тъй като залозите стават по-различен начин - в интернет или в различни пунктове".

Мачът между двата отбора през април завърши с внушителното 4:3 за Славия като гост на Монтана. Първо "белите" поведоха с 1:0, последваха 3 гола за домакините от Монтана, преди в крайна сметка столичани да вкарат още 3 гола и да победят с краен резултат 4:3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase