Шукур и Ердем в годините, когато бележеха за Галатасарай. Снимка: Reuters

Легендите на турския футбол Хакан Шукур и Ариф Ердем бяха изключени от Галатасарай, съобщиха от клуба.

Макар и официални причини да не са посочени, то е ясно, че "Джим Бом" клекнаха под натиска на властта в Анкара. Хакан Шюкур и Ариф Ердем, които са най-големите легенди на клуба, са заподозрени във връзки с мрежата на ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен, който е сочен за главен организатор на опита за преврат в Турция.

"Изменниците на нашата страна и държава нямат работа в създадените спортни клубове", обяви преди дни министърът на младежта и спорта Акиф Кълъч

Само преди броени дни Галатасарай взе решение да остави в клуба легендите, но решението на клуба срещна сериозна критика от властта. В крайна сметка на заседание вчера УС на Галатасарай реши да изключи някои свои членове заради предполагаемите им връзки с Гюлен.

Хакан Шукур е смятан за най-добрия нападател в историята на турския футбол и бронзов медалист от световния шампионат в Япония и Южна Корея. Той е голмайстор №1 за националния отбор на своята страна с отбелязани 51 гола. Той е и втори по брой изиграни мачове с националната фланелка със своите 112 мача.

Ариф Ердем има близо 350 мача за Галатасарай, в които е отбелязал 105 гола. Нападателят има 60 мача и 11 гола за турския национален отбор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase