Снимка: архив, Bulphoto

Фен организацията Тръст "Синя България", която има 10% акции в Левски, публикува в сайта си информация относно моментното състояние на клуба, след като собственикът Спас Русев се оттегли.

Клубът в момента не зависи финансово от Спас Русев, твърдят феновете. "Моделът, при който финансовият директор звъни на собственика да осигури пари за всяко плащане през месеца вече го няма. Отдавна няма и собственик, който да е навит да го прави. Съответно и Спас Русев до момента не е дал нито една стотинка в "Левски", пише в текста.

Според феновете финансите на клуба са в най-голяма степен зависими от договора с "Виваком", като договорът е валиден и не може да бъде "скъсан" просто така. "Нещо повече, в последния си вариант той е съвсем изгоден за компанията (в ситуация на агресивно търсене на пазарен дял) и едва ли ще бъде поставен под въпрос", смята Тръст "Синя България".

Що се отнася до намаляването на задълженията на клуба с над 6 млн. лв. от тази година, то не се дължало на някакви нови пари и направени плащания, а било резултат от подписването на договора с мобилния оператор и изчистване на старите задължения към компанията.

Именно затова дори и без ясен собственик клубът няма проблем да функционира, убедени са феновете. Непосредствена заплаха за лиценза на практика няма поне тази година.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase