Снимка: bgonair.bg

Срещаме ви с параолимпиеца Камен Минков, който за съжаление пропуска Олимпиадата в Рио. Бегачът ни на 400 метра е с протеза на единия крак и претърпява операция, която прекъсва подготовката му за около 4 месеца. След това става невъзможно да се класира за Игрите в Рио.

"Счупих си ръката преди време, но тя не се възстанови добре. Не можах да постигна резултати при хвърлянето на копие, заради ограниченото движение и се преориентирах към бягането на 400 метра", разказа Камен пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Спортистът е категоричен, че схващането за параолимпийския спорт е грешно.

"Не тренираме за рехабилитация, а за постигане на високи спортни резултати. Не ме боли. Ако ме боли, няма да мога да се натоварвам и да постигам резултати", уточни Камен.

Той не се смята за нещо повече от другите, добавяйки че неговата майка го е възпитала да бъде такъв. Споделя, че хората около него се грижат за това да се чувства максимално добре.

"В нашата дисциплина доминират хората с две ампутации, с които се състезаваме заедно. Подехме инициатива, с която целим да ни разделят", каза още параолимпиецът, който пробягва дистанцията от 400 метра за 63,92 сек.

Целта на Камен е да падне под минута и според него това е въпрос на време. Следващият голям форум, който преследва спортистът, е Олимпиадата в Токио през 2020 г.

Вижте още във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase