Снимка: Reuters

Няколко решаващи удари и категорична победа, която развълнува хиляди българи. В началото на седмицата 25-годишният боксьор Симеон Чамов спечели срещу турчина Онур Шипал в първия кръг на боксовия турнир от игрите в Рио.

Още по темата

За представянето си спортистът споделя, че чувството е неописуемо, а атмосферата в залата – уникална.

"Гледах по телевизията и чувствах огромно вълнение и адреналин. Много съм горда с неговия мач и постижение", споделя съпругата му.

Случайно или не, Таня и Симеон се срещат за първи път именно на боксов мач. Това се оказва любов от пръв поглед. 8 години по-късно те са щастливи родители на малкия Тервел и все така неразделни.

"Обади ми се веднага след мача. Моята реакция беше едно бурно викане. Бях толкова щастлива, а той толкова спокоен", разказа Таня пред Bulgaria ON AIR. По думите й спортът ги сплотява като семейство. Тя самата като малка е тренирала бокс, но по- късно разбира, че този спорт не е за нея. В момента е изцяло отдадена на сина им Тервел.

"С каквото и да реши детето ни да се занимава в бъдеще, ние ще сме зад него, но държим спортът да бъде част от неговия живот, защото това е здраве и физическо развитие", посочи още съпругата на боксьора.

От своя страна Симеон заяви, че заради постоянните тренировки и отсъствия от дома, семейството му липсва.

"Надявам се да стигна до почетната стълбичка, защото това е оценка на целия труд и лишения", каза спортистът. Съпругата му също се надява той да спечели медал, за да бъде удовлетворен от положените усилия.

Тази вечер Симеон Чамов ще се изправи срещу тайландския боксьор Сайлом Ади в мач от 1/8-финалите. Мачът е малко след 00.30 часа българско време.

"Ще бъде труден мач, целта му е да изкара противника от неговата тактика, надявам се да не успее срещу мен. Мисля, че имам здрави нерви и ще устоя", обнадежден е българският боксьор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase