Снимка: БТА

Заговор между УЕФА и Франция видяха германците в навечерието на последния си мач от груповата фаза на Евро 2016. Според тях ще има наказателна акция срещу Йоахим Льов и немските национали, а медиите приеха на нож решението френски съдия да ръководи тазвечершния мач със Северна Ирландия.

Опасенията са, че съдията Клемент Тюрпен може да повлияе върху развоя на турнира. Французинът е известен с навика си да вади картони на поразия, което хвърли в ужас Германия. Месут Йозил, Жером Боатенг и Сами Кедира висят и ако бъдат санкционирани тази вечер, са аут от осминафиналите. Любопитното е, че ако германците спечелят групата, то те попадат в един поток с Франция и може да се изправят точно срещу "петлите" на 1/2-финалите в турнира.

"В шестте мача, които е свирил миналия сезон в евротурнирите, Тюрпен е вдигнал 29 жълти картона", аргументират се от "Билд". Допълнителен повод за притеснение е и предишният мач, който Тюрпен свири на немците. През март 2015 г. той нашари Маншафта с четири жълти картона при победата с 2:0 над Грузия.

Звездата на немците Томас Мюлер пък проплака от критиките, на които е подложен. Нападателят на Бундестима никога не се е разписвал на еврофинали. "Не съм доволен от начина, по който нещата се развиват за мен, но не съм толкова зле, колкото ме изкарват.

Понякога играя добре, а ме плюят. Друг път съм пълна дупка, но вкарвам и всички тръбят "Мюлер пак ни спаси". Стоя си аз вкъщи и се чудя какво става", коментира пред УЕФА 26-годишният футболист.

Още новини от Евро 2016 четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase