Снимка: Reuters

Цветана Пиронкова призна след невероятната си победа над световната №2 Агниешка Радванска, че е била по-спокойна при подновяване на играта по-рано днес. Както е известно, в неделя вечерта Радванска водеше със сет и с 3:0 във втората част.

"Не знам как успях, това е сигурно. Помислих си доста върху това, което се случи в първата част на мача. При подновяване на играта бях доста по-спокойна, нямах какво да губя. Единственият начин да я победя беше като бъда агресивна. Нямаше да повярвам, ако някой ми беше казал, че ще достигна до четвъртфиналите на "Ролан Гарос". Саманта Стосър е трудна съперничка. Срещу нея имам много загуби", заяви Пиронкова след дългия си двубой срещу Агниешка Радванска.

Още по темата

На четвъртфиналите Пиронкова ще играе срещу номер 21 в схемата Саманта Стосър (Австралия). Двубоят трябва да се проведе в сряда.

Полякинята Агниешка Радванска пък се оправда с дъждовното време и тежките условия след поражението си.

"Не трябваше да се играе в тези условия, но явно организаторите не се интересуват от мнението на тенисистките. Топката стана доста по-тежка при тези дъждовни условия, а имам операция на ръката. Това ми попречи да играя на високо ниво през целия двубой", заяви на пресконференция поставената под номер в основната схема Радванска.

Тя поиска медицински таймаут в третия сет при резултат 4:0 в полза на българката.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase