Кадър: Диема

Владимир Николов обра овациите на феновете, които изпълниха почти до краен предел зала "Арена Армеец" за бенефиса на бившия капитан на българския национален отбор по волейбол.

Още по темата
"Заедно преживяхме толкова много, много радост и малко тъга.

Благодаря ви, че подкрепяте националния отбор и мен през всичките тези години. Убеден съм, че ще подкрепяте тима и занапред", каза Николов в краткото си обръщение към феновете в столичната зала.

Бившият капитан на националния отбор направи дарение от 50 000 лева на детското отделение на онкохематологичната клиника в Пловдив.

В началото на шоу-спектакъла се проведе конкурс за най-силно изпълнение на начален удар. Състезанието беше спечелено от Тодор Скримов, който изпълни сервис със скорост от 114 км/ч.

Преди старта на бенефиса "Моята игра", на който присъстват редица известни личности, беше излъчен и кратък филм, проследяващ кариерата на Владимир Николов.

Шоу-мачът е между Отбора на звездите и българския национален тим.

В Отбора на звездите са: Владимир Николов, Христо Златанов, Никола Гърбич, Дик Коой, Николай Николов, Александър Волков и либерото Теодор Салпаров. Треньор на тима е руският специалист Владимир Алекно, а негов помощник е италианецът Камило Плачи.

За състава на България играят: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Николай Пенчев, Методи Ананиев, Виктор Йосифов, Теодор Тодоров и либерото Владислав Иванов. Треньор на отбора е националният селекционер Пламен Константинов.

Владимир Николов остана доволен от бенефиса си, който се проведе пред около десет хиляди зрители.

"Супер! Стана това, което искам, победихме. Стана едно страхотно шоу. За последен път излязох с капитанската лента на националния отбор. Когато си на работа, емоциите повече пречат. Днес беше за удоволствие. Хората ме познават като самоуверен, но не успях да сдържа сълзите си. Предстоят ми нови предизвикателства. Благодаря на феновете за подкрепата през всичките години. Желая здраве на момчетата от националния отбор", заяви той след мача.

Бившият диагонал получи няколко награди. Една от тях беше наградата "Бяла лястовица" от предаването "Господари на ефира", което му я даде за заслугите в спорта. Друго от отличията беше плакет от българския национален фенклуб.

Новият капитан на националния отбор по волейбол Виктор Йосифов заяви след бенефиса:  "Свикнал съм Владо Николов да бъде до мен на игрището. Радвам се, че бяхме част от този спектакъл. Владо заслужава всичко това. Отговорността е да се доближа до неговото ниво, това е основното. Николов е постигнал всичко на клубно ниво. Той е икона".

Центърът коментира националния отбор и предстоящите му мачове от Световната лига.

"В отбора има много нови момчета. Трябва да им се даде време. Не може да имаме високи очаквания. Идват от българското първенство, млади са. Нека не ги товарим с допълнителни очаквания, а да ги оставим да покажат това, на което са способни. Сега е добър момент да се изпробват тези момчета. Те могат да докажат, че мястото им е тук. Ще бъде тежко в Световната лига, но положението е такова, че младите могат да влязат в отбора", каза още Виктор Йосифов.

Вижте повече във видеото на сайта на Gol.bg!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase