Снимка: Bulgaria On Air

Скромният доскоро тим на Лестър триумфира 2 кръга преди края на Висшата лига, след като миналогодишният първенец Челси завърши 2:2 с Тотнъм.

Какво е да си фен в България на аутсайдер от Англия, който до дни ще вдигне купата в Премиер Лийг, разказва телевизия Bulgaria ON AIR.

Лисиците излъгаха всички. Титлата е първа не само за Лестър, но и за италианския мениджър на клуба Клаудио Раниери. Медиите на Острова изчислиха, че в клубната каса ще влязат поне 170 млн. паунда, а Facebook страницата на тима беляза ръст на последователите с цели 540%.

Звездата Джейми Варди бе поканил съотборниците си в дома си, за да гледат двубоя Челси - Тотнъм. Футболистите заслужено изпаднаха в луда радост след края на мача.

Из дебрите на "Дружба" 2 същото прави и Никола Пенев, който преди 2 години решава, че "лисиците" са неговият отбор.

"Лестър Сити направи най-невероятното постижение в историята на световния спорт. В ера, в която представянето е силно обвързано с бюджета за заплати, Лестър надви съперници, които плащат на своите играчи в пъти повече", коментира Пенев.

Но Никола никога не е харесвал сочените за лидери.

Всеки фен има теория каква е тайната на успеха на "лисиците" и какво трябва да предприеме Раниери оттук нататък.

На 15 май Никола ще види с очите си как любимият му тим вдига купата след мач с предишните му любимци от Челси на Стамфорд Бридж.

Феновете на Лестър у нас стават все повече. Но Никола се гордее, че е сред първите, които повярваха в малкия отбор с голямо сърце.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase