Снимка: Reuters

Антонио Конте официално бе потвърден за мениджър на Челси от следващия сезон. Италианецът подписа за 3 години с лондончани и ще се превърне в 10-ият треньор на отбора от идването на Роман Абрамович през 2003-а.

Той пристигна още вчера в английската столица, като се счита, че за периода на контракта ще получи около 15 милиона паунда.

46-годишният специалист отдавна бе свързван с поста на "Стамфорд Бридж" и ще поеме клуба след края на европейското първенство, където за последно ще води Италия.

"Много съм развълнуван от възможността да водя Челси. Гордея се, че съм национален селекционер на Италия и само атрактивно предложение като това можеше да последва по-късно" заяви Конте пред официалния сайт на клуба.

"Очаквам с нетърпение да се срещна с всеки в клуба и да започна работа. Челси и английския футбол е изключително популярен по света и моята амбиция е да донеса още успехи на отбора и да зарадвам неговите фенове. Доволен съм, че обявихме официално договора и така ще мога да се концентрирам върху работата си с Италия", добави той.

Наставникът спечели 3 титли с Ювентус преди да го напусне през 2014-а, като след това изведе Скуадра адзура до Евро 2016 без загуба в квалификациите. От Челси пък търсеха наследник на Жозе Моуриньо след разочароващия сезон и още през февруари са започнали преговори с Конте.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase