Снимка: архив, Bulphoto

Предприемчиви българи вече правят сериозен бизнес с билетите за юбилея на Христо Стоичков на 20 май, пише в. "24 часа". Сайтовете за продажби са пълни с оферти за билети, като повечето са на атрактивни цени. След това се оказва, че е сгрешена обявата и сумата е доста по-голяма.

Най-евтините билети по 18 лева са за минимум 35. Има и от скъпите, които също бяха разграбени за минути, след като се появиха за продажба.

Бенефисът на Камата, който ще събере едни от най-големите имена в историята на световния футбол, бе разпродаден още миналата година, като в момента трудно могат да се намерят билети извън черната борса.
 
Дори Стоичков отблокирал своята квота, която била запазена, за да има повече за привържениците.
 
Много обаче са закупили повече билети с идеята да ги продадат доста по-скъпо.
 
"Трябва да уважаваме успелите приживе", заяви министър Красен Кралев, помолен да коментира инициативата за поставяне на статуя на Христо Стоичков, която той подкрепи в ефира на BTV.
 
Красен Кралев добави, че е неприятно изненадан от негативната кампания, която се води срещу Христо Стоичков в социалните мрежи. Ловните снимки на Камата са правени доста отдавна и не е редно да се преекспонират в навечерието на неговия 50-годишен юбилей.
 
"Много са малко героите на нашето съвремие, за да ги оплюваме. Трябва да уважаваме труда на българските успели спортисти. Може да имат мнение, с което не сме съгласни, да прекаляват понякога, но трябва да проявяваме толерантност", обясни Красен Кралев позицията си в защита на българските спортисти, подписали декларация в подкрепа на зимните спортове в страната в началото на месеца.

Според него нацията е била обединена единствено от успехите в спорта през последните години.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase