Трифон Иванов. Снимка: архив, БулФото

Легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков почете паметта на добрия си приятел и бивш съотборник от националния отбор Трифон Иванов.

Още по темата
Един от героите от САЩ’94 почина тази сутрин от масивен инфаркт на 50-годишна възраст. "Приятелю, Ти остави диря в световния футбол. Ти ще останеш в сърцата на много хора. Почивай в мир", написа Камата на своята страница във Фейсбук.

Носителят на Златната топка за 1994 година остави пост на испански език, който гласи: "Днес ме напусна най-добрият ми приятел - Трифон Иванов, №3 на България."

Шефовете, спортно-техническият щаб, футболистите и персоналът на ЦСКА изказаха съболезнования по повод кончината на легендарния бивш защитник на "червените" Трифон Иванов.

"Армейци, днес ни напусна един от легендарните защитници на ЦСКА и българския футбол – Трифон Иванов.

Трифон е Футболист №1 на България за 1996 г. и трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА.

Има 77 мача с 6 гола за „А“ националния отбор на България, с който е бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 г."

БФС също поднесе съболезнования: "Преди да бъде голям футболист, Трифон беше голям мъж. С огромно сърце и винаги готов да помогне. Всички ние скърбим за загубата на един истински приятел. Почивай в мир, Трифоне!"

ПФК Левски също припомня славната кариера на бранителя и изказва съболезнования на роднините и приятелите му.

Още по темата четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase