Снимка: Reuters

Байерн Мюнхен планира да "позлати" своя треньор Пеп Гуардиола, само и само да го убеди да подпише нов договор с тима и да отреже мераците на грандовете от Висшата лига, твърди "Мирър".

Изданието отбелязва, че клубът от Мюнхен е готов да предложи на своя наставник 17 милиона паунда, за да го убеди, да се обвърже с договор до 2018 година.

Както е известно, испанецът е апетитна хапка за грандовете от Острова, като Роман Абрамович усилено точи лиги да го прикотка при себе си в Челси, но Манчестър Сити също има сериозни мераци към него.

На "Етихад" испанецът може да се събере със своите добри приятели и бивши колеги от Барселона Чики Бегиристаин и Феран Сориано, които работят в клуба.

Арсенал пък гледа на младия треньор като дългосрочен наследник на Арсен Венгер, който може да се откаже след някоя друга година, тъй като вече е на сериозна възраст.

Договорът на Гуардиола изтича през следващото лято и идеята на Байерн е той да го удължи с още два сезона.

Съветникът на испанеца Хосе Мария Оборитг обяви, че дори и той не е наясно с плановете треньора.

"Дори не знам какви са намеренията на Пеп честно казано. Имахме интензивни разговори през последните няколко дни, но когато става въпрос за нещо подобно, тогава нещата стават много лични", каза той.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase