Снимка: Булфото

Втори опит за обединение между ЦСКА и Литекс е на път да разбуни духовете във футболна България. В неделя вечер собственикът на ловешкия клуб Гриша Ганчев не отрече пред "Труд", че е готов за евентуално сливане на двата клуба.

"Ако държавата не е против, всичко ще се случи много, много бързо", каза само с едно изречение по темата бизнесменът.

Тепърва ще се установява доколко е възможен и реален този ход, но при всички положения моделът на трансформацията минава през излизане на Литекс от "А" група, като клубът ще запази своята академия за таланти. Сред спряганите имена на бъдещия нов отбор е ЦСКА 23, след което тимът ще се премести на нов адрес – от Ловеч на "Българска армия".

Любопитното е, че ЦСКА посреща Литекс в мач от последния кръг на "А" група в неделя, който е изключително важен за ловчанлии, които в момента са трети в класирането. Само победа на “Армията" гарантира евротурнири за отбора от Ловеч, кой всъщност догодина може да бъде новия ЦСКА.

Реално прези 3 години имаше подобна идея, която стигна доста далеч, включително и с връщането на Христо Стоичков на "Армията". В крайна сметка обаче сделката тогава пропадна.

Още новини от лагера на ЦСКА четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase