Снимка: Reuters

Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола остана изключително доволен от представянето на своите момчета, които разглобиха Порто с 6:1 и се класираха на полуфиналите на Шампионската лига.

"Това е лудост! Ние сме много, много щастливи от нашето представяне, особено след последните седмици, в които имахме проблеми с отбелязването на голове. А снощи вкарахме цели шест", започна своя коментар Гуардиола, чийто панталон се скъса от бурните му реакции край тъчлинията на мача снощи.

"Но ние можем да играем дори още по-добре! През второто полувреме Порто промени системата си на игра и ние имахме нашите си проблеми. Преди това те нямаха положения, а след почивката създадоха няколко такива.

Дори след мача в Порто аз имах усещането, че ще се класираме напред. Винаги се опитвам да анализирам противника и да направя разликата в главата си. За мен не беше голяма изненада как те играха в Португалия. Те са много добър отбор, но снощи не успяха да достигнат нивото си", смята Гуардиола.

Той похвали Тиаго Алкантара за играта му. "Неговата сила е психиката. Само си представете - играе по този начин след като една година е бил извън терените... Сега се завърна при нас и се представя наистина добре."

Испанецът обяви, че за него няма особено значение кой ще бъде следващият му противник в турнира. "Ще дадем най-доброто от себе си без значение дали ще се изправим срещу Реал, Барса, Атлетико, Ювентус или Монако.

Сега е лесно да обичам своите футболисти. Ние играхме различно, в сравнение с първия мач. Без битка няма как да постигнем това, което вече направихме. Снощи мачът беше на живот и смърт. Благодаря на играчите си, те ме направиха много щастлив", посочи още той.

Испанският специалист беше попитан и за скъсания си панталон. "За полуфиналите със сигурност ще имам нов", отговори шеговито специалистът.

Още реакции след снощните мачове от Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase