Снимка: архив Булфото

Талантът на Удинезе Антонио Вутов даде обширно интервю пред клубната телевизия. В него юношата на Левски разкри на кого се възхищава най-много, за първите си стъпки във футбола, за мечтите си и още интересни неща.

„Най-добре се чувствам на позицията зад нападателите. За момента дрибълът и центрирането са най-добрите ми качества“, хвали се Вутов.

„За една година в Удине израснах много технически, но трябва да работя и във физически аспект“, подчертава българина. По думите му разликата между България и Италия най-вече е в храната и футбола. „Италианският футбол е много здрав, различен и доста по-труден“, обяснява талантът.

„Езикът също е много труден за мен. Когато пристигнах в Удине, не познавах никого и не знаех нищо“, разказва Вутов и допълва, че най-много му липсват семейството и роднините.

„След като разбрах за интереса на Удинезе, бях много щастлив, тъй като тук се работи отлично с младите таланти. В продължение на един месец в началото на сезона бях контузен, но след това изиграх доста мачове и вкарах пет гола. Треньорът Лука Матюуси е страхотен специалист и ни помага много. Разбирам се с всички в отбора, но най-вече с терапевта Ерос“, добави талантът.

Вутов разказа и как е започнал кариерата си. „От дете играя футбол с моите приятели и винаги съм си мислил, че ще бъда футболист“, започна футболистът.

„Кариерата ми започна в Мездра, където след три години преминах в най-големия клуб в България – Левски. Бях много щастлив и малко нервен, след като Викторио Павлов ме викна, за да дебютирам срещу Локомотив (София). Губехме с 0:1, но след това завършихме 1:1“.

Цялото интервю четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase