Стивън Джерард. Снимка: архив, Reuters

Най-голямата звезда на Ливърпъл към днешна дата Стивън Джерард официално ще обяви днес напускането си на отбора през лятото, когато договорът му изтича, пише "Мирър".

Около бъдещето на капитана доста се спекулираше в последно време, но в крайна сметка двете страни няма да подпишат нов контракт и ветеранът ще поеме към друго предизвикателство, според английските медии най-вероятно ще премине в американската МЛС.

Очаква се в днешния ден лидерът на отбора да обясни и причините за това свое решение.

Така той слага край на една забележителна 17-годишна кариера на "Анфийлд".

Решението на Джерард днес да обясни решението си е продиктувано от нежеланието му да няма безбройни спекулации през последните 6 месеца от неговия договор.

Вариантите пред тима засега са два - Лос Анджелис Галакси и Ню Йорк Ред Булс. Нищо чудно да подпише предварителен договор с някой от тези два клуба по време на трансферния прозорец.

Трансфер в Ел Ей изглежда по-вероятната дестинация, но въпреки това халфът няма да вземе веднага своето решение, а първо ще премисли вариантите и едва след тогава ще си каже тежката дума.

Джерард премина през младежките формации на тима от "Анфийлд" и дебютира за него на 18 години през ноември 1998 година, когато започна неговата дълга и невероятна кариера в тима. В крайна сметка той се утвърди като един от най-добрите футболисти в цялата история на отбора.

Капитанът вече водеше преговори с тима за своето подновяване на договора, но в крайна сметка той е взел нелесното решение да напусне тима и да даде път на младите играчи.

Спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase