Снимка: архив Булфото

Благодетелят на Левски Тодор Батков сподели след днешното Общо събрание, че лицензът на клуба за участие в евротурнирите е под заплаха.

"Очевидно е, че ще трябва да плащаме неустойки на част от освободените футболисти. Макар и трудно трябва да решаваме въпроса с лиценза. Не мога да си представя Левски да не играе в Европа", каза Батков.

Той потвърди намерението си да даде акции на клуба на феновете, но е готов да го стори само ако ултрасите имат възможност и желание да наливат около 1 милион лева годишно в касата на клуба. За тази сума Батков ще се раздели навярно с 15% от акциите си.

В същото време стана ясно, че преговорите с Димитър Димитров - Херо ще се водят по-късно днес.

"След като говорим с Херо, ще преценим какво трябва да направим през зимата. Ако той не иска да бъде старши треньор на Левски,ще обсъдим бъдещето на поста със собственика на клуба", заяви Георги Иванов, който е спортен директор и треньор.

"Има хора, които не оправдаха очакванията за клуб като Левски. Факт е и това, че през сезона имахме добри мачове. Сега искаме да подсилим отбора, да се класираме за Лига Европа и да изградим силен състав за груповата фаза. Надявам се следващата година да бъде по-добра", добави Гонзо.

Тодор Батков остава председател на Надзорния съвет. Освободен е Христо Друмев, като на негово място идва бившият зам.кмет на София Минко Герджиков. Третият член на Надзорния съвет остава Александър Ангелов.

Левски ще оперира с бюджет от 8 милиона лева през следващата финансова година, заяви още Батков. Той добави, че ръководството не бива да надхвърля шест милиона лева за заплати, ако иска финансовото състояние на "сините" да бъде сигурно.

"През следващата година не бива да надхвърляме бюджет от 8 милиона лева, като перо работна заплата трябва да достига максимум 6 милиона. Както винаги, аз съм се посветил на задачата да осигуря издържането на Левски. Да, финансовото състояние е тежко, но аз съм умерен оптимист за бъдещето на отбора. Ще се стараем да нямаме неразумни разходи за трансфери и заплати на футболистите, както и пренасищане на щата", заяви Батков.

"Левски го има, имало го е и ще го има. Клубът е имал много тежки моменти в своята история, но винаги се е завръщал силен на голямата сцена. Така ще бъде и сега", добави собственикът на "сините".

Още спортни новини четете в Gol.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase