Азар остава в Челси. Снимка: Ройтерс

Еден Азар заяви, че е изцяло фокусиран върху Челси и не мисли за преминаване в ПСЖ.

През лятото упорито се говореше, че белгиецът може да напусне "Стамфорд Бридж" в посока към френския шампион.

И сините наистина осъществиха трансфер с ПСЖ, но за продажбата на Давид Луис за 50 милиона евро. Азар остана в Челси и сега е категоричен, че мисли само за представянето си със синята фланелка.

"Когато напуснах Лил, исках да напусна Франция, така че нямаше да подпиша с ПСЖ", коментира Азар пред Канал+.

"Всяка година аз съм приоритет на ПСЖ. Но аз съм в Челси, където искам да се развивам. Това е най-важното. Никога не казвай никога, но ако се върна във Франция, това ще бъде в Лил - отборът който подкрепям и все още обичам".

"В момента ПСЖ е в същата лига като Челси, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен, но ако искат да са част от най-добрите, те трябва да спечелят Шампионската Лига".

Въпреки вричането във вярност на Челси, Азар получи поредна доза критики от мениджъра си Жозе Моуриньо. През миналия сезон португалецът нарочи халфа за основен виновник за отпадането от Атлетико Мадрид на полуфиналите на Шампионската Лига.

Макар сега да не бе толкова остър в забележките си, Моуриньо отново има претенции към белгиеца. Той остана недоволен от играта му срещу Астън Вила, въпреки победата с 3:0.

"Да, съгласен съм, че Азар не игра добре. Не знам от какво се нуждае. Знам, че трябва да играе повече, отколкото срещу Астън Вила", коментира Моуриньо, цитиран от Скайспортс.

"Той започна сезона добре. Еден изигра добри мачове с нас. Мисля, че това е повече изолирано лошо представяне, отколкото период. Няма драма и не съм много притеснен. Но в събота не беше неговият ден".

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase