Карло Анчелоти Снимка: архив, Reuters

Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти отхвърли категорично твърденията, че градският съперник Атлетико е груб отбор.

Утре съперниците се срещат за трети път през сезона, този път в мач от първенството, след като за Суперкупата на Испания Дюшекчиите взеха трофея след 1:1 и 1:0 .

На пресконференцията преди мача италианецът отново бе запитан за действията на противника явно с идеята да бъде принуден да каже, че хората на Диего Симеоне са твърде груби в действията си. Той обаче сподели.

„Атлетико са груб отбор? Футболът е спорт за мъже, а не за момичета. Те просто са агресивни и енергични в действията си и се борят за всяка топка”, заяви Карлето, който обаче не е съгласен с твърденията на Симеоне, че Атлетико е отборът на народа.

„Мисля, че тази игра е за хората и трябва да носи радост. Всеки отбор има фенове по целия свят”. Иначе добрата новина за Реал е свързана със състоянието на Кристиано Роналдо, който получи почивка заради лека контузия, но ще бъде на линия за сблъсъка.

„Кристиано е в перфектно физическо състояние и няма никакви проблеми. Тренира много добре и отново ще кажа, че няма хронична травма. През миналия сезон контузията му бе различна, така че не може да се говори за нищо хронично” успокои привържениците на отбора той.

Още новини от световния футбол четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase