Снимка: Ройтерс

Една от звездите на Аржентина и на Реал Мадрид - Анхел ди Мария, е пред трансфер в Манчестър Юнайтед и евентуално ще донесе на "кралете" близо 70 млн. евро. Нищо необичайно и дори напълно естествено, като се има предвид формата на Ди Мария и закупуването на Хамес, който е гласен за титуляр в състава на Реал Мадрид.

Трагикомичното и смешното в случая е, че част от този лъвски паричен пай можеше да бъде прилапан от родните грандове ЦСКА и Левски, ако шефовете на двата клуба не бяха направили поредната си издънка в трансферните си политики.

Преди седем години Анхел ди Мария е предложен първо на ЦСКА и Левски, а след това и на Литекс, но грандовете ни отказват да вземат Анхел, понеже им се струвал твърде скъп за възрастта си. По това време Ди Мария е младежки национал и играе за Аржентина на Световното първенство за младежи до 20 години в Канада.

Още тогава Gol.bg пише за отказаната от ЦСКА, Левски и Литекс сделка. Така Анхел се разминава с "А" група, а родните ни грандове с част от 70 млн. евро.

Случката с Ди Мария обаче не е първата с родни отбори и "неперспективни" чужденци.

Прочетете в Gol.bg за повечето родни и световни трансферни издънки

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase