В типично свой стил мениджърът на Челси Жозе Моуриньо коментира бившия защитник на тима Давид Луис, който бе продаден на ПСЖ.

"През миналия сезон той не беше абсолютен титуляр при нас", заяви Жозе. "Централните ни защитници бяха Джон Тери и Гари Кейхил", заяви португалецът.

Луис започна в стартовата единайсеторка четирите мача от четвъртфиналите и полуфиналите на ШЛ, но игра като дефанзивен халф, а не като централен бранител. Специалния призна, че в тази роля той е бил полезен на отбора му.

"В средата на терена със своята мощ той ни помогна, особено в Шампионската лига, където Матич не можеше да играе. Този сезон обаче Матич ще играе в турнира, така че не губим нищо. Всъщност при нас вече е и Сеск Фабрегас, който ни дава нещо повече в центъра на игрището", поясни Моуриньо.

"Като цяло Давид даде своя принос в Челси и се показа като добър професионалист. Ще ни липсва, защото е добро момче. Но от футболна гледна точка, вярваме, че този сезон съставът ни ще е по-силен, отколкото през миналия", заключи португалецът.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase