Йоги Льов гледа философски на предстоящия финал. Снимка: Ройтерс

Евентуална загуба на Германия срещу Аржентина на финала на световното първенство ще бъде нещо изключително разочароващо, но тя няма да сложи край на плановете на европейския тим да бъде на върха след четири години в Русия, каза националният селекционер Йоахим Льов.

"Евентуалната загуба на финала ще бъде разочароваща, но тя няма да предизвика трагедии, защото германският футбол има страхотно бъдеще", каза Йоги, цитиран от БТА.

"Само времето обаче може да покаже какво ще се случи. Със сигурност, някои от нашите играчи са в пика на своите кариери, но ние също така притежаваме изключително талантливи млади играчи. Някои от тях дори не са тук, каквато е ситуацията с контузените Илкай Гюндоган и Марко Ройс."

"Месут Йозил, Марио Гьотце, Андре Шюрле, Сами Хедира и Мануел Нойер имат сили да играят още доста години. Имаме потенциала да бъдем водещ отбор в международния футбол за доста време, а и много млади футболисти тепърва ще пробиват в отбора."

"Сега обаче ние сме съсредоточени върху предстоящия финал на това първенство. В последните няколко години ние вървим по план, който ни води само напред и нагоре. Това ще продължи."

"Качествата на този отбор не се свеждат само до тези на Меси. Ако мислим по различен начин, то ние ще направим огромна грешка и ще имаме големи проблеми. Те имат и други силни нападатели в лицето на Серхио Агуеро и Анхел Ди Мария, така че няма смисъл да говорим само за Меси."

"Организацията в аржентинския тим е на високо ниво и със сигурност мога да кажа, че те са по-добри от 2010 година. Да, Меси може да бъде решителният елемент във всеки един отбор, но аржентинците са добре организирани и няма да разчитат само на него. Този финал ще бъде напрегнат и с много битка по терена."

"Не бива да претегляме силата на отбора само с мача срещу Бразилия. Аржентинците са тотално различни. Те могат да пресират с първата атакуваща линия и могат да се отбраняват с целия си състав. Те разчитат на притежанието на топката и светкавични атаки чрез Меси, Ди Мария и Агуеро."

"Аржентинците умеят да сменят бързо темпото и да атакуват скоростно. Те могат да бъдат с осем или дори девет души зад топката, а в следващия момент да те ударят на контраатака".

"Няма значение къде се играе този мач, защото целта навсякъде е една и съща - победа и световна купа. Но ние наистина можем да напишем нова страница в историята, като станем първият европейски отбор с титла в Южна Америка", добави Льов.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase