Григор Димитров запази хладнокръвие след победата. Снимка: Ройтерс

Григор Димитров остава пределно концентриран и не се отдава на опиянение, въпреки невероятната си победа над Анди Мъри.

Нашето момче направо отвя шампиона от миналогодишното издание на Уимбълдън и го победи с 3:0 сета в четвъртфиналите на турнира. Така за първи път в кариерата си Димитров стигна полуфинал от турнир от големия шлем. Изглежда обаче, че Гришо не се задоволява с това и мисли за по-голяма цел.

"Развълнуван съм, просто съм много щастлив", бяха първите на Гришо, който остана много сериозен дори и след мача на интервюто и не демонстрираше особена радост.

"Никога не е лесно да се изправиш срещу Анди, който играе пред домашна публика. Днес имах късмет".

"Да, на загрявката усетих, че той не е на нормалното си ниво. Но в също време аз бях уверен и знаех, че ще направя добър мач. Добрият първи сет ми помогна да наложа ритъма и държах позиция Тай-брекът във втория сет бе решителен. В третият сет знаех, че контролирам нещата".

"Това, че се познаваме добре и сме приятели ми помогна. Но на мача е различно. Когато кажат 0-0 и стане време за игра манталитетът се променя изцяло. Днес бе един от тези дни, в които бях много стабилен през целия мач и победих".

На въпрос дали подтиснатите му емоции след победата са заради това, че е трябвало да победи добрия си приятел, Димитров отговори:

"Да, трудно е когато познаваш добре човека и трябва да се изправиш срещу него. Но мога само да кажа, че се надявам да изиграя още 2 мача. Искам да продължа в този ритъм и да се подготвя добре за следващия мач".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase