Снимка: Reuters

С драматичен гол в 95-ата минута Португалия измъкна равенство 2:2 срещу САЩ и запази шансовете си за класиране за осминафиналите на турнира.

Попадението, което спаси Селесао от преждевременно отпадане от турнира, бе дело на влезлия като резерва Силвестре Варела, който засече с глава перфектно центриране на Роналдо.

Преди това САЩ бяха обърнали резултата, след като Луиш Нани бе вкарал ранен гол за Португалия. Крилото на Манчестър Юнайтед вкара още в 5-та минута след грешка в защита на защитата на американците.

След това обаче тимът на Юрген Клинсман бе по-добрият отбор, макар точно преди почивката Нани да удари гредата. През второто полувреме САЩ продължи да е по-активен и в средата на частта изравни със страхотен гол на Джърмейн Джоунс. Малко след това пък Клинт Демпси вкара втори гол с добавка отблизо, преди да се стигне и до драматичната развръзка в края.

Равенството оставя шансовете на Португалия, която заедно с Гана има 1 точка. За да продължи напред обаче тимът на Пауло Бенто трябва да победи Гана, а САЩ да загуби от Германия, като в двата мача трябва да бъдат наваксани общо 5 гола голова разлика.

 

Прочетете подробности за САЩ - Португалия ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase