Коста е все по-близо до Челси. Снимка: Ройтерс

Челси се надява да обяви официално привличането на Диего Коста най-късно до вторник, съобщава „Скай Спортс“ позовавайки на източник от клуба.

Нападателят вече премина медицинските прегледи, а от клуба се съгласиха да платят неустойката по договора му, която е в размер на 32 милиона паунда.

Футболистът призова Атлетико да приеме предложението и лондончани се надяват, че ще успеят да приключат сделката преди началото на световното първенство.

"Челси направи предложение на Атлетико, покривайки условията за предварително разтрогване на договора на Диего Коста, а футболистът иска от клуба офертата да бъде приета. Английският клуб се надява да завърши документацията по сделката възможно по-скоро, за да може той да се концентрира върху световните финали“ заяви източник от Челси.

25-годишният нападател се утвърди като един от най-добрите голмайстори в Европа след впечатляващ сезон, в който вкара 36 гола в 52 мача и помогна на Атлетико да спечели първата си титла от 1996-а година и да играе финал в Шампионската лига. Сега той се надява, че ще може да вземе участие на световното първенство, след като се възстановява от контузия.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase