Владимир Кличко Снимка: архив, Reuters

Цели 20 милиона щатски долара ще бъде наградният фонд на мача за световната титла в свръхтежка категория на IBF между шампиона Владимир Кличко и претендента Кубрат Пулев, твърди сайтът Fightingnews.

От лагерите на двамата състезатели вече са постигнали устна договорка за боя и е въпрос на време да се подпише официалния договор, пише изданието. Няколко руски бизнесмени вече са проявили интерес към мача.

Мениджърите на Кличко успяха да уредят по-висок хонорар на клиента си. Украинецът ще получи 80% от наградния фонд, докато за Кобрата ще останат 20%, пише вестник "Меридиан мач".

Пулев възнамерява да проведе изключително сериозна подготовка за сблъсъка. Той вече се е разбрал за спаринги две много сериозни имена - Дейвид Прайс и Роберт Хелениус.

"Фактът, че вече е договорен хонорар от 80 процента от приходите, означава, че такъв мач ще има. Ако искаше действително да избяга, нямаше да се правят тези уговорки и преговори", каза Пулев пред вестник "Тема спорт".

"Въпрос на време е да се подпише и договорът. Не мисля толкова за това, а за подготовката си. Тя ще протече възможно най-добре."

"Вече сме се разбрали за спаринги с Дейвид Прайс и Роберт Хелениус. Две много сериозни имена в световния бокс. Още един британец също ще се включи."

"Хубавото е, че става въпрос за боксьори, които също се готвят за техни мачове и ще станат много добри тренировъчни сблъсъци."

"С част от щаба ще дойдем след месец. На 7 юли ще се качим на Белмекен, защото там има чудесни условия за работата, която искаме да свършим."

"Целта е една - да спечеля. Това означава да дам всичко от себе си не само по време на мача, но в подготовката", завърши своя коментар Кубрат Пулев.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase