Челси прибира цели 50 млн. паунда за Луис. Снимка: Ройтерс

Трансферът на Давид Луис в ПСЖ на практика  вече е факт, след като Челси официално потвърди, че е постигнал споразумение за цената на защитника.

Според неофициални данни французите ще платят рекордната в историята на футбола за защитник сума от 50 милиона лири.

Слухове за трансфера на 27-годишния футболист се носеха от няколко дни и се оказа, че те са истина.

"Футболен клуб Челси и ПСЖ постигнаха споразумение за условията по трансфера на Давид Луис във френския клуб", се казва в изявление на сайта на Челси.

"Трансферът сега подлежи на това Давид Луис да договори личните си условия с ПСЖ и да премине медицински прегледи".

Според английската преса по-рано през деня представители на ПСЖ са изпратили лекарски екипи в Бразилия, където Давид Луис се подготвя с националния отбор и там той е преминал медицински прегледи.

Вестник Дейли Мейл твърди също, че защитникът е договорил и личните си условия и така практически всичко по подписването му е готово.

От ПСЖ действаха толкова бързо по финализиране на трансфера, за да може всичко да е готово преди световното първенство. Освен това имаше опасност другите кандидати за подписа на играча - Барселона и Байерн Мюнхен да опитат също бърза офанзива преди Мондиала.

В Париж Давид Луис ще оформи тандем в защита със сънародника си и съотборник в Бразилия Тиаго Силва. Бившият халф на Милан досега бе най-скъпият защитник, след като бе купен за 35  милиона лири.

В Челси пък и другата година титулярните централни защитници ще са Джон Тери и Гари Кейхил, като първи подгласник ще им бъде новопривлеченият Кърт Зума.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase