Григор Димитров. Снимка: архив, Reuters

Григор Димитров постигна нова победа на турнира от сериите АТП 250 в Букурещ, след като победи украинеца Сергей Стаховски с 6:3, 6:4.

По този начин нашето момче си върна на украинеца за загубата в Маями от преди три години, когато по-опитният тенисист тотално надигра хасковлията и се справи с него сравнително лесно.

С този успех Григор се класира за 1/2-финалите на турнира, където обаче ще срещне най-сериозното си препятствие до момента. Той ще трябва да се изправи срещу французина Гаел Монфис, който днес едва успя да се справи със сънародника си Пол-Анри Матьо, като постигна успех след впечатляващ обрат.

Двамата с французина имат един единствен мач през 2011 година, когато Монфис стигна до успех на Oткритото първенство на САЩ.

Първият сет започна трудно за нашето момче и Гришо бе принуден да отразява точка за пробив още при втория си сервис гейм. При 4:3 обаче хасковлията притисна противника и успя да го пробие при 3-ия си шанс за пробив в гейма.

След това си взе подаването без никакви проблеми на нула и затвори сета.

Вторият сет започна устремно за 16-ата ракета в света и Димитров проби още в първия гейм, а след това затвърди пробива и стигна до аванс от 2:0 гейма.

Стаховски съумя да върне пробива и да изравни резултата на 2:2, но при 4:4 Григор го проби отново, а след това си взе подаването, за да спечели мача.

Спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase