Конте отвърна на Бенитес. Снимка: Ройтерс

Треньорът на Ювентус Антонио Конте явно се подразни от твърденията на Рафа Бенитес, че Старата госпожа има огромно финансово надмощие спрямо Наполи.

"Играхме срещу един отбор, който похарчи над 100 млн. евро. Това е отбор, чиято цел е да побеждава, а не просто да участва. Бенитес заяви, че нашият бюджет е по-голям, но ние инвестирахме само 25 млн. евро, а те – повече от 100 млн. Да не би да сме купили Меси? Те похарчиха само за една година повече, отколкото ние инвестирахме за три. А са на 17 т. зад нас и аут от Европа", изтъкна Конте.

Що се касае до мача, Конте нямаше как да не признае превъзходството на Наполи на "Сан Пауло".

"Направихме слабо първо полувреме. Никой не беше в оптимална форма, като се започне от треньора", подметна той с усмивка. "Събраха ни се много мачове, а се налага да играят все едни и същи играчи, защото имаме много контузени. След почивката бяхме много по-добре.  Ако бяхме изравнили, а имахме възможността да го направим, никой нямаше да може да каже нищо. Но като цяло те заслужиха победата."

"За отсъствието на Тевес мога да кажа, че той обожава тези мачове, но тези, които излязоха на терена, се представиха добре. И в атака имаме проблеми, и у нападателите се натрупа умора. Вучинич отсъстваше два месеца и половина, Джовинко се възстанови наскоро, а Куалярела е аут", каза още треньорът на Ювентус.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase