В Реал са наплашени от снайпериста на "дюшекчиите". Снимка: Ройтерс

Голмайсторът на Атлетико Мадрид Диего Коста се надява, че ще запише своеобразен хеттрик, като отбележи отново на „Сантяго Бернабеу“ довечера.

Предвид отсъствието на Давид Вия бразилецът с испански паспорт ще бъде основната заплаха за Реал, като в последните две срещи между съперниците определено се справя отлично.

Миналия май той вкара изравнителния гол във финала на надпреварата и помогна мачът да стигне до продължения, в които Жоао Миранда донесе триумфа на Атлетико.

В края на септември пък отбеляза ранно попадение в двубоя от първенството и изведе отбора си до впечатляваща победа с 1:0.

За отбелязване е обаче, че и в двата мача на вратата на белите бе Диего Лопес, докато в предстоящия сблъсък ще пази Икер Касияс, който няма поражение от Атлетико, когато е титуляр, като серията му достигна 24 поредни мача.

Освен това Свети Икер не е допускал гол вече 682 минути, но все пак има едно поражение срещу градския съперник. То е от есента на 1999-а година влиза от пейката след изгонването на Бисари при успеха на Атлетико с 3:1.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase