Шави постигна нов рекорд. Снимка: Ройтерс

Полузащитникът на Барселона Шави Ернандес стана първият в историята на клуба достигнал границата от 700 мача за отбора, след като снощи влезе в средата на второто полувреме на двубоя с Хетафе. Далеч зад него остават Карлес Пуйол с 589 и Мигели с 549.

От тези срещи 459 са в първенството, 143 в Шампионската лига, 63 за Купата на Краля, 14 за Суперкупата на Испания, 13 за Купата на УЕФА, 3 за Суперкупата на Европа и 5 на световното клубно първенство.

Дебютирал за отбора през август 1998 година Шави има 82 гола на сметката си и спечели 22 титли с каталунците, сред които 7 титли на Испания и трофея от Шампионската лига превръщайки се в един от най-добрите халфове в историята.

„Разбира се, че съм щастлив. Това бе специален мач. Благодарен съм, че имах възможност да постигна това в Барселона, но най-съм доволен това, че играем добре“ заяви Шави, който разкри, че от клуба за поискали екипа му от сблъсъка да бъде поставен в клубния музей.

„Това е изключително постижение, което само най-големите футболисти биха могли да постигнат. Поздравления за него, тъй като той е играч, който не би преминал в друг отбор“ заяви треньорът Херардо Мартино.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase